RÖNK ÉS GERENDAHÁZAK TERVEZÉSE

Az Ön vágyai alapján készítjük el álmai otthonát. Ha nincsenek elképzelései: már meglévő kész tervekkel mozgatjuk meg fantáziáját és alakítjuk ki az Ön életvitelének leginkább megfelelő otthont! Az elkészült tervrajz alapján Ön minden esetben kap egy előzetes árajánlatot. A tervezés az építészeti tervrajz, a kiviteli terv és a gyártási terv elkészítését is magába foglalja.

RÖNK ÉS GERENDAHÁZAK ALAPOZÁSA

Pincével vagy anélkül: elkészítjük faházának az alapjait is. Az építkezés egyik legfontosabb része a jó alapozás. A faházaknál általában síkalapozási rendszert használunk. Figyelembe vesszük a teherbíró, teherviselő talaj mélységét, a teherviselő réteg fajtáját és eloszlását a leendő épület alatt; a felszín alatti víz (talajvíz-) viszonyokat, az esetlegesen kedvezőtlen adottságokat (pl. lösztalaj, esetleges vízfolyás, természetes üreg, mesterséges üreg, csúszásveszély stb.); az épület nagyságát, terhelési viszonyait.

RÖNK, GERENDA ÉS FAHÁZÉPÍTÉS

Magába foglalja a külső és belső falak építésén kívül a födémkészítést: a tetőszerkezet lécezését, cserepezését és szigetelését, valamint a bádogos munkát is. A gyártási tervnek megfelelően, elemekre bontva és megszámozva érkezik az építési helyszínre az alapanyag. Rendkívül fontos a szakszerű összeépítés, mivel a rönk- illetve gerendaház jó hőszigetelő képessége csak a garantáltan légmentes sarokkapcsolatok kialakításával érhető el. A ház alaprajzi méretétől függően az ácsmunka 2-3 hónapot vesz igénybe.

RÖNK ÉS GERENDAHÁZ LÉPCSŐÉPÍTÉS

A megrendelő elképzeléseinek megfelelően bármilyen típusú lépcsőzet kialakítását vállaljuk. A legesztétikusabb a természetes anyagok használata. Rendkívül tetszetős a kovácsoltvas és fa ötvözete, de akár rönkből is tudunk lépcsőt készíteni. Beépítéskor figyelembe vesszük a zsugorodásból adódó méretváltozást.

FA NYÍLÁSZÁRÓK BEHELYEZÉSE

A faház építésekor az egyik legfelelősségteljesebb feladat a nyílászárók beépítése. Az ajtókat és ablakokat nem lehet közvetlenül a rönkhöz vagy a gerendához rögzíteni, először egy T-profilhoz kell csavarozni, majd egy 12 cm széles ablakkeret léccel kell elburkolni oldalt. Felülről viszont ki kell hagyni egy 10 cm-es rést a nyílászáró és a fal között, oda szigetelőanyagot helyezni – számolva a fa zsugorodásával, természetes összeszáradásával. Tehát a falak felhúzása után veszünk csak méretet és gyártatjuk le a nyílászárókat.

ÉPÜLETGÉPÉSZETI- ÉS SZAKIPARI MUNKÁK

Elvégezzük a víz, a fűtés és a villany szerelésével kapcsolatos feladatokat is. A villanyszerelés előzetes tervezést és egyeztetést igényel a megrendelővel, mivel utólag a vezetékeket már csak csatornában vagy takaróléc mögött lehet elhelyezni. A vezetékeket rejtetten a belső falakban helyezzük el, amit a födémben és a padlóban vezetünk el a szerelvényekhez, illetve elosztókhoz. Az így készült villanyszerelés rendkívül esztétikus és biztonságos.

RÖNK, GERENDA ÉS FAHÁZFESTÉS

A rönkök és gerendák a gyárból úgy kerülnek ki, hogy rovartalanítva és gombátlanítva vannak: ez az egyszeri kezelés egy hónapos védettséget ad a fának. A falak megépítését követően (ez kb. 2 hét), ahogy + 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, újból lekezeljük a fát. A házat alkotó rönköket / gerendákat átcsiszoljuk és kívülről háromszor, belülről pedig kétszer átfestjük Milesi vagy Belinka vízbázisú festékkel. A belső festés színtelen festékkel történik és örök életre szól. Kívülről kb. 5 évente ajánlatos megismételni, attól függően mennyire van kitéve a ház a napsütésnek. Ajánlatos a külső festéshez sötétebb színeket választani, ugyanis az ilyen festék jobban védi a fát a berepedésektől.